[Serier] Breaking Bad

Har precis börjat kolla på en ny serie - Breaking Bad. Inte så mycket att säga om den än förutom att den är välgjord och spännande. Rekommenderas för folk som gillar serier som Weeds, Prison Break eller liknande.

Over and out.

[MTG] Mental Misstep bannad i Legacy

Så var det alltså klart. Mental Misstep får inte spelas i Magic's roligaste format längre och jag kan komma tillbaka från min kortvariga exil. Ganska lagom till då jag börjar mitt nya jobb, där vi spelar Magic på luncherna. =D

Hur som helst så har jag egentligen ingenting att säga förutom att jag börjat guldfiska lite smått igen och fått upp ögonen för Doomsday, som ju anses vara världens mest svårspelade lek.

Jag har börjat titta lite smått på hur leken spelas (mtgthesource.com) men mycket research återstår innan nästa stora turnering. Uppdatering kommer.



[iPhone/iPad] Spel

Det var längesen bloggen uppdaterades så här kommer en liten uppdatering om några av de spel jag har spelat den senaste tiden. Allt är spelat på iPhone/iPad så jag vet inte om alla finns till Android. Men det skiter jag i.

Har ni förlsag på bra spel får ni gärna höra av er.

Contre Jour [3/5]

Från skaparna av det otroligt underhållande Cut the Rope kommer nu ett liknande, precis lika klurigt spel. Precis som i CtR ligger fokus vid en liten varelse som skall samla in tre "stjärnor" och sedan ta sig i mål. Istället för att styra varelsen skall man Contre Jour styra dess omgivning genom att höja och sänka marken, dra i snören, spänna lianer och undvika diverse fällor.


Spelet blir klurigt framåt slutet och det är precis lika frustrerande som sin föregångare i den aspekten - till och med lite svårare på sina ställen. Men spelets stora styrka är dess design! Väldigt stilrent, begränsad färgpalett och mysig, stämningsfull musik. Precis som det föreslås i början av spelet skall det spelas med headset på för maximal upplevelse. Till och med varelsen har en personlig touch med massor av ansiktsuttryck och roliga ljud då man transporterar den genom världarna.

Funkar bra till såväl iPhone som iPad!



Zombieville USA [1/5]

Med argumentet att Battlehearts var otroligt bra och att den grafiska designen var i princip identisk var jag helt enkelt tvungen att testa MikaMobile's debutspel.

Till en början var spelet underhållande och att springa omkring i USA och skjuta sönder zombies kändes helt ok. Men det tog inte många minuter innan man insåg hur enformigt det i själva verket var. Alltid liknande banor, bara tre olika zombies att slåss mot och bara två animationer dom kan dö på. Det går även ganska fort att skaffa sig alla vapen.

Ingen höjdade här Mika. =(

MEN eftersom jag troget följer hans twitter (sök på MikaMobile) vet jag att redan i oktober kommer uppföljaren (med det orginella namnet Zombieville 2). Spelet skall bjuda på smaskigheter som fler zombies och fler dödsanimationer (yay!).

Jag har bara spelat det på iPad men kan tänka mig att det funkar bättre på iPhone på grund av användargränssnittet.



Plats vs Zombies [4/5]

Plants vs Zombies har funnits på marknaden ett bra tag nu men jag har aldrig fått för mig att spela det. Mycket på grund av de dåliga screenshotsen på AppStore och att ingen annan jag känner har spelat det. Det såg helt enkelt lite barnsligt och tråkigt ut. Men ack så fel jag hade!

Idén är inte direkt orginell - det är ett towerdefense där man skall skydda sitt hus från zombies. Istället för torn har man växter som man planterar. Valutan är solstrålar som faller från himlen eller som produceras genom solrosor som man själv planterar. Allt eftersom spelet fortsätter blir zombierna större och större och får bättre och bättre utrustning - simring för att simma, ballonger för att flyga mm. Samtidigt får man fler och fler typer av växter som är bra på olika saker.

För att göra utmaningen ännu större förändras världen hela tiden - det blir natt (så att inga solstrålar faller från himlen), det blir dimmigt och det tillkommer vattenhinder osv.

Spelet är mycket underhållande och innehåller en hel del humor. Skaparna har verkligen lyckats skapa en härlig genomspelning och gjort om en ganska uttjatad spelgenre till någonting kul.

För den inbitne nörden (yours truly) så finns såklart en "endless assault" när man klarat (den långa) kampanjen. Jag spelade igenom det på iPad, där det fungerade ypperligt.



Neuroshima Hex [3/5]

Jag har haft det här spelet ganksa länge nu men inte brytt mig om att skriva om det. Men det är faktiskt ganska bra om man sätter sig med det en stund.

Neuroshima Hex är ett rent strategispel, där man lägger brickor på ett bräde varannan gång för att bekämpa sin motståndare. Varje bricka är sexsidig, där varje sida representerar en riktning man kan anfalla i - antingen i närstrid (angränsande) eller eldstrid (längre bort). Vissa brickor ger mer skada och vissa tål mer. Målet är att förstöra motståndarens bas (HQ) som också är en bricka.

Det kan vara svårt att lära sig alla regler i början, men efter ett tag blir det både roligt och utmanande. Flera olika lag/raser/färger finns att välja mellan för att behålla variationen i spelet. Det kräver dock att man gillar liknande spel (typ magic :p) annars kan det nog verka förvirrande.

Jag har spelat det på både iPhone och iPad och vilken som fungerar bra.



Det var allt för den här gången. Säg gärna till om du har några tips på bra spel som sagt.

PS.

Tipsa inte om Wordfeud för det suger balle.

DS.

RSS 2.0