[GoT] Drygar ut ledningen

Nu. Nu är Game of Thrones precis så bra som jag alltid önskade att den skulle bli.

Det bästa tror jag är att den är lika bra på alla fronter. Det är inte så att en viss del av storyn är dryg att följa och man vill liksom skippa över den. För så har ju många andra storfilmer och serier varit. Att följa dom romerska komplotterna i Gladiator var ganska tråkigt - handen på hjärtat. Att följa Merry och Pippin i Fangorn var också ganska tråkigt. Jar Jar Binks.

Men inte här. Jag är mållös.

Och vilket jävla intro dom har. Nerdchills över hela kroppen innan ens avsnitten har börjat.


[iPhone] De bästa spelen

I den oändliga djungeln som Appstore kan vara är det ibland svårt att hitta riktigt bra spel till sin iPhone. Jag har försökt utforska området och spelat igenom ett 50-tal spel under det senaste året. Här kommer en kort lista på de som jag tycker jag varit de allra bästa. 

Placeringen är utan inbördes ordning. Saker som vägt in är saker som spelkänsla, beroendeframkallande, längd grafik och så vidare.


Fruit Ninja [4/5]
Hugg sönder frukt som en riktig ninja! Slå sönder så många som möjligt på ett hugg för att få bonuspoäng och överlev så länge som möjligt genom att inte hugga i bomber. Ett spel som redan blivit en klassiker inom mobilspel-världen. Bra känsla och ett perfekt sätt att tillämpa touchskärmen på. Ganska beroendeframkallande och tillräckligt snyggt.

Finns även gott om achievements och godsaker att låsa upp för den som är uthållig. Multiplayerdelen till iPad är i splitscreen och funkar kanonbra.


Battlehearts [5/5]
Ett klassiskt RPG där en grupp hjältar skall ut på äventyr för att besegra den onde nekromantikern. Grafiken är fantastisk och spelet är väl genomarbetat när det kommer till skills, items och monster.

Det har sina brister när det kommer till touchskärmen, speciellt när ens hjältar står för nära varandra. Detta gör att det tillkommer ett taktiskt moment i att hålla dem utspridda hela tiden.
Fungerar ännu bättre till iPad på grund av den större skärmen.

Doodle God [3/5]
Som gud skall du skapa världen utifrån de fyra elementen. Slå ihop eld och jord så får du lava. Lava och vatten blir sten och så vidare. Tillslut skapar man människor, alver, skyskrapor och allt möjligt. 

Tar lång tid att klara och är riktigt beroendeframkallande. Extra kul eftersom det kommer uppdateringar ganska regelbundet. Spelet har även en nära släkting som heter Doodle Devil med samma koncept.

Cut the Rope [4/5]
En av mina absoluta favoriter. Hugg av repen och få godisbiten i monstrets mun. Bra och klurigt fysikspel men som tyvärr är lite för enkelt. Uppdateringar kommer regelbundet.

Infinity Blade [3/5]
Ett av de stora, kända spelen till iPhone. Hack-and-slash alá touchscreen. Du är ättling till en stor krigare och ditt uppdrag är att döda den onde kungen i slottet. På vägen måste du hacka dig igenom alla hans soldater.

Väldigt snyggt och trots att det bara tar 10-15 minuter att klara av är det ganska "rewarding" att spela om. Även här kommer det uppdateringar lite allt som.

Passar även jättebra till iPad.


Tiny Wings [4/5]
Du är en liten fågel som skall lära sig flyga. Genom att trycka på skärmen dyker fågeln ner i dalarna och du skall ta dig så långt som möjligt innan natten hinner ikapp dig (och du somnar).

Beroendeframkallande och ganska svårt. Att ta dom sista achievementsen tar en jäkla tid!


Solomon's Boneyard [5/5]
Välj en magiker. Välj ditt element och grinda sedan igenom horder av skelett, zombies och spöken. Levla, hitta items och kom så långt som möjligt innan fienderna blir för många.

Kul spel och ett av de allra bästa för att grinda monster på en iPhone. Kommer ursprungligen från Solomon's Keep, som är RPG-delen av serien. Rekommenderas också varmt.


Paladog [4/5]
Paladog är lite som en blandning mellan ett towerdefence och ett grind-RPG. Du är en hund-paladin (paladog) som leder en armé av djur mot mörkrets styrkor. Det finns lite olika scenarion men man hittar items, levlar upp sin hjälte, sin arme och köper nya trupper.

Perfekt att spela på bussen eller tåget eftersom en bana bara tar några minuter att klara. Totalt uppåt en 10 timmar speltid (på hard iaf), vilket gör det värt pengarna. Inte det allra snyggaste men det gör inte så mycket i det här fallet.


Dark Nebula 2 [3/5]
Ett gyro-spel där du ska guida en kula genom ett rymdliknande landskap. Otroligt snyggt och bra känsla. Dessutom har dom lagt till strids-moment och andra klurigheter där man måste tänka till lite grann.

Den stora utmaningen ligger i att få en guldstjärna på alla banor.

[TWD] The Walking Dead - Serien

Ännu en bra serie jag har börjat kolla på. Det är en klassisk zombiefilm fast i serieform - runt 6h än så länge. Riktigt riktigt välgjord och även om storyn inte överraskar så håller den i alla fall måttet.

Värd att börja titta på tycker jag iaf. Just saying.

[GoT] Game of Thrones - serien

Efter mycket rykten och härliga teasers har äntligen serien Game of Thrones dragit igång och fy fan vilken start det har blivit! Välgjorda miljöer, finurliga komplotter och ett välgjort hopkok av mörker, kyla och ondska. Serien återskapar den känsla jag under åren fått av brädspelet med samma namn (som för övrigt också är jäkligt bra).

Utan att spoila för mycket om storyn rekommenderar jag starkt alla med ett intresse för liknande filmer och serier (Lord of the Rings, Spartacus - Blood and Sand, 300 mm) att börja titta på den. Ni kommer inte bli besvikna!

Serien utspelar sig i en värld där årstiderna kastats om på grund av övernaturliga händelser. Plötsligt kan det vara vinter i 9 år, följt av en lång sommar och så vidare. Folk kan födas, leva och dö under en och samma årstid. Under vintrarna vaknar de onda "wildlings" uppe i norr till liv och endast gränsvakterna - "The Night's Watch" - står emot rikets undergång. Då serien startar befinner vi oss precis innan den annalkande vintern - något som vanligtvis innebär våld, död och en evig kyla. Winter is coming.

[MTG] Spela över etern

Idag testade vi för första gången att spela ett parti över FaceTime med stor succé. Jag körde via iPad och Arlefur (Hashi) via MacBook Pro - allting flöt på perfekt.

Jag förlorade matchen men fortfarande ett stort framsteg i totalt, digitalt nörderi =).

Så här såg det ut:



[MTG] Senaste pimpet =)

Senaste tillskottet till TES-leken. Badlands (alfa, NM) och fler japanska, signade kort. Guldsign på brassarna =)


RSS 2.0