[MTG] TPS

Efter mycket velande fram och tillbaka har jag äntligen bestämt mig för att skippa Doomsday och köra min älsklingslek TPS på BSK. Jag tycker leken bara har fördelar jämfört mot Doomsday men framförallt så känner jag mig mycket säkrare med hur leken fungerar eftersom jag har spelat den så länge.

Sista veckorna innan BSK kommer alltså läggas på finjusteringar av leken (och mig själv!), försöka utröna hur metat kommer att se ut och fixa till en bräda utefter det.

För att fira mitt beslut kommer här lite bilder på hur leken ser ut i dagsläget =D.







Sitter någon inne på en japansk Chrome Mox, två japanska Infernal Tutor eller en FBB Volcanic Island kan ni ju höra av er =).

[Brädspel] Carcassonne Expansioner

Har testat på två expansioner till Carcassonne, som båda varit trevliga.

Det första är Inns and Cathedrals, som bygger på temat "dubbelt eller inget" - värdshus som dubblerar värdet på färdiga vägar, fast som helt tar bort värdet för vägen ifall den inte är klar när spelet slutar. Liknande byggnader finns för de andra elementen i Carcassonne, inklusive en större follower som räknas som två.

På det stora hela är Inns and Cathedrals OK, men inte mycket mer. Framförallt ger den stora followern en ganska stor dynamisk effekt på spelet som är kul.

Det andra är "The Tower", som enligt mig gav spelet så mycket djup att det överglänser originalet. Man har här möjligheten att förstöra för varandra genom att kidnappa varandras followers (!). Man gör det genom att bygga torn som ger kontrollområden runtom som beror på tornets höjd. Det roliga är att alla kan bygga på alla torn och ingen går säker. Slutresultatet blir att den totala poängen blir jättelåg och att långsiktiga planer, som kyrkor, är i princip omöjliga att genomföra.

PS.

Det här är mitt första inlägg från blogg.se's app till iOS, så jag hoppas att allt ser OK ut =)

DS.


[MTG] Nya korten

Alla kort som jag beställde till Doomsdayleken har kommit. Frågan är ju bara om man ska spela dem eller inte nu =).
Som vanligt allt på japanska. Inget signat dock =(.

[MTG] Metat i Legacy och min manöver

De första resultaten från en större Legacy-turnering (post Mental Misstep) har kommit in och finns presenterade på Starcity Games hemsida.

Mitt första intryck var att fy fan va tråkiga lekar! 

Metat har tagit ett steg ett år tillbaka i tiden och väldigt få spelade med nya, intressanta kort (läs: Snapcaster Mage). Folk spelade istället tråkiga, lättspelade, enkelspåriga lekar (läs: ANT, Merfolk, Reanimator) som presterat bra tidigare. Kul var att TES kom tvåa och förlorade bara mot Reanimator, som alltså ytterligare en gång är "världens bästa lek".



Värt att notera är att majoriteten av lekarna i top 16 var combolekar (jag tror det var elva), vilket betyder att jag helt plötsligt spelar en mainstream-lek, som jag hela tiden har försökt att undvika. Fördelen är fortfarande att många föredrar de mer lättspelade listorna (ANT), där TES har en fördel i och med Orim's Chant.

Så vad har jag då gjort?

Under tiden som allt detta skedde borta i USA köpte jag på mig ett par olika piles med Doomsday-combos med baktanken att Emrakul måste vara bra och rolig att vinna med. Men det enda jag har märkt med de listor jag har testat är att dom är sämre än TES. Dom är långsammare och mindre stabila, har mindre skydd och är inte ens säkra på att vinna när "combon" faller igenom. Shelldock Isle dör på Wasteland och Stifle (och man har inga kontringar), Emrakul dör på Karakas, Jace och den där nya klonen för 1U. Kass kass kass.

Men nu har jag fan köpt på mig skiten och måste använda den till något känns det som!

Ska jag använda Doomsday-pilen i brädan? När ska jag i så fall bräda in den?

Ska jag techa in Laboratory Maniac i botten på pilen som en extra out? Det här är lockande men gör ingenting som tidigare piles inte kunnat. Att vinna på Doomsday har man kunnat i många år innan både Maniac och Emrakul kom in i bilden.



Så efter mycket om och men verkar det som att det bästa valet är att fortsätta med TES ett tag till och se om den håller måttet i det nya metat. Det lilla jag har spelat mot Snapcaster Mage uppfattade jag den inte som något större problem, men den listan spelade å andra sidan inga ryck.

Jag får väl testa Past in Flames några gånger och sen om den är någonting att ha. Verkar alldeles för långsam och dålig enligt mig dock.

RSS 2.0