[iPad] Carcassonne

Har på sista tiden införskaffat Carcassonne till iPad, iPhone och även det vanliga brädspelet. Jag måste säga att spelet briljerar på iPad, som känns väldigt intuitivt och användarvänligt. Till och med musiken är bra, även om slingan är lite kort.

För er som gillar brädspelet - köp appen!

[MTG] Sleevar om till ren ANT

Som rubriken antyder kommer jag efter fiaskot på SM sleeva om min femfärgade TPS till renodlad ANT-combo med endast svart och blått. Leken känns straightforward och lite tråkig, men å andra sidan väldigt stabil och effektiv. Jag ska försöka tweaka de populära listorna lite och sedan speltesta så mycket det går för att få en känsla för hur leken fungerar.

Uppdateringar kommer inom kort.

[PS3] Portal 2

Inhandlade det mycket omtalade Portal 2 härom dagen och det är lika klurigt, roligt och bitvis svårt som jag hade hoppats på. Valve har verkligen lyckats göra ett gäng underbara "karaktärer" och viss story till ett annars ganska storylöst koncept, som spelet annars varit. Man introduceras hela tiden till nya sätt att ta sig fram och tvingas väldigt ofta att tänka "outside the box".

Jag är inte helt klar med spelet än men på god väg. Fortsättningen blir att klara igenom det i multiplayer, som jag också hört mycket gott om =).

För er som gillar knep och knåp blandat med smart humor - köp spelet!

[GoT] Säsongsavslutning Säsong 1

Säsong 1 avslutades efter 10 avsnitt, varav de flesta har varit mycket bra enligt mig. Serien höll på att tappa mig vid avsnitt 9 men hämtade upp sig i sista, med en slutscen som hette duga!

Jag ser fram emot säsong två men det blir en lång väntan till nästa vår, då den är planerad. Hoppas det blir värt väntan ..

[MTG] Uppdaterade listan

Efter ytterligare en dags speltestande ser listan ut enligt nedan. Notera att den innehåller 61 kort.

Länder

2 Polluted Delta
1 Bloodstained Mire
1 Scalding Tarn
2 Underground Sea
1 Badlands
1 Volcanic Island
3 Gemstone Mine
2 City of Brass

Spells

4 Dark Ritual
4 Rite of Flame
4 Lotus Petal
4 Lion's Eye Diamond
2 Chrome Mox

4 Burning Wish
4 Infernal Tutor
4 Brainstorm
4 Ponder

4 Gitaxian Probe
4 Duress
3 Thoughtseize

1 Empty the Warrens
1 Tendrils of Agony
1 Ad Nauseam


Alltså inga Orim's Chant. Även brädan är ändrad men inte helt klar än. Bob fick hamna där till sist =).

Jag har totalt 11 kort som tar en titt på motståndarens hand och som kan avgöra ifall kusten är klar eller inte. Passar min "icke-chansande" spelstil utmärkt och fungerade bra under speltestningen. En dags testande återstår dock!

Vi ses på SM =)

[MTG] Träning inför SM i Legacy

Hela veckan kommer dedikeras åt att få leken duglig inför SM, som spelas i Göteborg på fredag. Det stora hotet är såklart Mental Misstep, som tvingar leken till lite långsammare spel.

Det som första test-dagen utrönat är att Dark Confidant (bob) fyller rollen väl och kan mycket väl vinna ett parti som dragit ut på tiden. Det är ganska lätt att tömma bådas händer genom att gå in i en match aggressivt. Efteråt har man ofta gott om länder i spel vilket tillsammans med bob snabbt blir en ny aggressiv hand.

Jag speltestade också Gitaxian Probe med stor framgång. För tillfället spelar dem utöver min vanliga lista - 64 kort i leken med andra ord. Kortet är i teorin väldigt starkt - storm, gratis, peeka och dra kort, men inte lika stark i praktiken. Dock tycker jag den är tillräckligt stark för att ges en chans. Måste testa några gånger till innan jag bestämmer mig helt dock.





[Apple] WWDC

Apple visar upp all sin nya mjukvara och jag kan inte vänta tills det blir höst! Snygga och smarta lösningar till både macen, iPhonen och iPaden.

Väldigt kortfattat kan man säga att molnet har nått Apple och allting kommer synkas automatiskt. Inget mer drabbel med att synka alla enheter en och en för att få kalendern snygg med andra ord. Samma sak gäller såklart dokument, musik, kontakter och annat nödvändigt. För min del blir det här s.t.o.r.t.

Det separerade tangentbordet till iPad verkar ju också hur coolt som helst. Att kunna skicka SMS är väl sådär nödvändigt däremot. Rätt coolt dock.

Stor renovering av OS X. Som vanligt snyggas allting till och görs lite mer användarvänligt - något som PC-världen borde börja med snart för att ta ikapp lite. Mycket mer anpassat till multitouch och fullscreen-view nu. Mission Control verkar lite onödigt däremot och finns typ redan.

För övrigt kan jag tipsa om ett litet program som heter Alfred - perfekt för att göra snabba sökningar och starta program med.

RSS 2.0