[GoT] Game of Thrones - serien

Efter mycket rykten och härliga teasers har äntligen serien Game of Thrones dragit igång och fy fan vilken start det har blivit! Välgjorda miljöer, finurliga komplotter och ett välgjort hopkok av mörker, kyla och ondska. Serien återskapar den känsla jag under åren fått av brädspelet med samma namn (som för övrigt också är jäkligt bra).

Utan att spoila för mycket om storyn rekommenderar jag starkt alla med ett intresse för liknande filmer och serier (Lord of the Rings, Spartacus - Blood and Sand, 300 mm) att börja titta på den. Ni kommer inte bli besvikna!

Serien utspelar sig i en värld där årstiderna kastats om på grund av övernaturliga händelser. Plötsligt kan det vara vinter i 9 år, följt av en lång sommar och så vidare. Folk kan födas, leva och dö under en och samma årstid. Under vintrarna vaknar de onda "wildlings" uppe i norr till liv och endast gränsvakterna - "The Night's Watch" - står emot rikets undergång. Då serien startar befinner vi oss precis innan den annalkande vintern - något som vanligtvis innebär våld, död och en evig kyla. Winter is coming.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0