[iOS] Appar

Jag tänkte rekommendera lite appar så här som start på det nya året. Inte bara spel utan även allmännyttiga och roliga appar.

Numbers [3/5]



Numbers är Apples motsvarighet till Excell och har sedan länge även funnits till iOS.

Jag har länge letat efter en app som håller koll på min ekonomi och det är minst sagt en djungel. Bokstavligt talat hundratals appar finns och alla har sin egna finurliga lösning, men trots det kände jag att ingen passade just mig. En stor begränsning i dessa andra appar är att man inte kan skräddarsy sina blad - någonting som Numbers och Excell såklart är jättebra på. Synkronisering var också ett stort problem.

Styrkan med Numbers är dess simplicitet. Direkt när du startar får du en snabb genomgång av programmet, sedan får du en lista med mallar du kan välja mellan för att bespara dig arbetet med att jobba fram grunderna. Några exempel på mallar är budget, fakturor, arbetsscheman, närvarolistor mm.

Samtliga ark synkroniseras sedan automatiskt via iCloud, som du kan komma åt från alla dina enheter - iPhone, iPad och Mac. Det är jättesmidigt att under en shoppingrunda eller middag kunna ta upp telefonen och lägga in alla utgifter för att sedan kunna titta igenom budgeten på iPaden eller Macen när man kommer hem. Man får stenkoll på hur mycket man äter ute eller shoppar kläder för. 

King of Math [4/5]

King of Math är som namnet antyder en app som tränar en i grundläggande matematik. Eller som det kallas på matematikinstitutioner runt om i landet - att räkna. Matematik lär man sig först efter man lärt sig räkna.




Spelet är indelat i olika kategorier såsom addition, subtraktion och ekvationer (totalt nio stycken). Då spelet startar börjar en räknare ticka ner från 100'000 poäng och när man besvarat samtliga frågor i kategorin får man lika mycket poäng som räknaren står på. Har man dessutom svarat korrekt på samtliga frågor får man tre stjärnor. Varje felaktigt svar tar bort en stjärna.

Det roliga med spelet är dels stressmomentet men också att man levlar upp sig själv. Hela vägen från bonde, upp till riddare, köpman, magiker och till sist kung. Jämför med dina kompisar på Game Center och se vem som är bäst på huvudräkningens ädla konst.




Action Movie FX [4/5]
Från skaparna av Mission Impossible : Ghost Protocol kommer nu en app som lägger till specialeffekter direkt till dina filmer i iPhone eller iPad!

Appen är snygg och lätt att använda - filma rummet framför dig, välj en effekt att lägga på och skåda sedan förstörelsen. Tillgängliga effekter som kommer till gratisversionen är en krashande bil och ett raketanfall. Effekterna är slående verkliga och gör man det snyggt kan man faktiskt lura i folk att en bil kom flygande eller att man lyckades spränga en kollega =).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0